Recept på skräp – Indexera sökresultat

Det finns vissa sajter som låter Google indexera deras sökresultat. Alla sökresultat. En av mina konkurrenter, hittarecept.se är ett bra exempel på en sådan sajt. Vad man än söker på i kombination med ordet ”recept” så dyker denna sajt upp, även på ord som de inte ens har något matchande recept för.

Jag testade därför för skojs skull att söka på ”recept skräp” och jag fick upp vad jag förväntade mig och ett gott skratt på köpet!

hittarecept skräp

Så då vet du var du hittar skräprecepten. 😉

4 reaktioner på ”Recept på skräp – Indexera sökresultat

 1. Hejsan!

  Är lite ny med det här om SEO, har vid flera tillfällen stött på folk som säger: ”indexera inte sökresultaten” har dock lite svårt att förstå vad det är man egentligen inte ska göra när man inte indexerar sökresultaten. Om du har tid skulle det vara mycket tacksamt om du kunde förklara detta!

  Ursäkta om jag låter dum, är bara ny inom området!

  Mvh

  1. Hej Erik,
   Det man gör är att man programmeringsmässigt tillverkar en sida för varje kombination av sökord som någon söker på. Alltså en URL för varje sökordskombination. Sedan listar man dessa URL:er på någon sida som Google indexerar och då hittar den alla dessa och då blir sökresultatsidorna indexerade.

   Man ska aldrig vara rädd för att ställa frågor.
   /Susanne

   1. Så det är så det ligger till! Tack så hemskt mycket för det snabba svaret 🙂 Som jag förstått det nu är detta något Google jobbar emot och försöker filtrera bort med Panda och Penguin. Får hoppas att de händer något med det exemplet du beskrev ovan. 192 recept på skräp är ju faktiskt svårslaget…vilket utbud!

    Mvh Erik

 2. Mycket konstigt att Google panda inte slog till mot Hittarecept! Vilken miss i algoritmen. Denna skräpsajt förtjänade verkligen att åka ner rejält i serpen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.